Indholdsfortegnelse

Guiden til din nye bordplade

En bordplade er ikke bare en bordplade. I hvert fald ikke for os. For os er en bordplade nemlig resultatet af mange menneskers arbejde og mange års erfaring. Derfor laver vi et specifik tilbud til hver eneste opgave, da alle vores løsninger er speciallavede til netop jeres ønsker.

Der er mange beslutninger, der skal tages, når du skal designe dit drømmekøkken. Fra de helt overordnede ting som farver og materialer til de små detaljer som f.eks. afløbet i din håndvask. Det hele er vigtigt, og det kan godt være svært at overskue.

For at gøre det lidt nemmere for dig, har vi her sammensat en udførlig guide til alt, hvad du skal vide om din nye Heartsteeling stålbordplade.

Vi kommer ikke uden om, at der inden for stålbordplader findes et sprog, de færreste forstår. Derfor vil der i guiden være forklaring af udtryk og de valg, du skal foretage dig, når du køber en bordplade hos os.

Der er ingen ”one size fits all”, når det kommer til stålbordplader – og derfor kan det være, at der kun er et enkelt eller to af de følgende punkter, der er relevant for dig – men det tager vi, som det kommer. Ikke?

 

 

1. Hvor skal vi starte?

For at kunne lave et tilbud til dig skal vi gerne have en ide om størrelsen på den/de ønskede bordplade(r).

Det vil sige, at vi skal bruge målene for længde og bredde – bare sådan ca. – som vi kan lave et tilbud ud fra. Vi retter naturligvis tilbuddet til, hvis der kommer markante ændringer til størrelsen på bordpladen.

Inden vi går rigtigt i gang med tilbuddet, vil vi også meget gerne høre om dine ønsker til typen af bordplade, vask, kogeplade og andet, der kunne have indflydelse på tilbuddet. Mulighederne herfor kan du læse meget mere om i de følgende punkter!

2. Hvilken type bordplade skal du vælge?

Hvordan ser din drømmebordplade ud? Det er faktisk ikke et helt enkelt spørgsmål! Derfor vil vi i det følgende gennemgå de 6 (ja, du læste rigtigt – 6!) forskellige typer af stålbordplader, som vi tilbyder hos Heartsteeling.

 

2.1. Glat ombuk

En glatombukket bordplade er, hvad mange forbinder med det klassiske look på en stålbordplade.

Det ligger lidt i navnet. Her bukkes en 1 mm stålplade efter det ønskede mål, og efterfølgende limes en kerne af træ ind i stålet. Således er der en variationsmulighed i tykkelsen af bordpladen.

Det tyndeste, vi kan lave en glatombukket bordplade i, er 12 mm tykkelse og op efter.

 

2.2. Vulst

Vulst minder meget om glat ombuk. Her får du også 1 mm stål bukket om en kerne af træ.

Forskellen er dog, at der bliver lavet et 3 mm høj kant. Det betyder, at spilder du en lille mængde væske på din bordplade, vil det ikke kunne løbe over kanten. Praktisk!

 

2.3. Træforkant

Ved en stålbordplade med træforkant anvender vi et stykke stål med en tykkelse på 1,5 mm – og ligesom ved glat ombuk og vulst limes der en kerne af træ ind i stålet. Men i modsætning til de to foregående bordplader påføres der her en liste af en anden træsort.

Det ville f.eks. passe smukt sammen med et køkken med fronter og låger af den samme træsort.

Når du skal vælge træsort til listen, tilbyder vi følgende muligheder:

 • Eg
 • Bøg
 • Mahogni
 • Teak
 • Valnød
 • Fyr


2.4. Bagkant/Hulkehl

Ønsker du en bordplade, der fortsætter op ad væggen? Så er en bagkant eller Hulkehl lige dig!

Her har vi mulighed for at lave en lige, høj bagkant fra 10 mm og op til 400 mm.

En anden mulighed er en Hulkehl, der har en runding på R15mm mod bordpladen. En Hulkehl vil have en minimumhøjde på 22 mm, men vi har også mulighed for at lave den højere.

 

2.5. 5 mm massivt stål

Her får du vores skarpeste look, hvor bordpladen laves i ét stykke massivt 5 mm rustfrit stål.

Denne bordplade kan monteres direkte på dit foretrukne køkkenelement, og den fungerer derfor som et alletiders ”køkken-hack”.

Den stringente bordplade kan også laves med en såkaldt ”skyggekant”. Her løftes bordpladen mellem 5-15 mm over køkkenelementet, hvilket giver en fornemmelse af en svævende bordplade. Dette giver et nordisk, moderne look.

Skyggekanten laves med ramme af 15x15 mm rørprofil, men vi anbefaler, at man tager en snak med sin køkkenleverandør for at høre om muligheden for at lave profilen i materialer, som matcher elementerne – dette kan f.eks. være samme træsort.

Ved skyggekant skal man være opmærksom på, om køkkenelementerne er lukket på toppen eller ej. Ved at løfte bordpladen fra elementerne, skal der nemlig tages højde for, at man ikke efterfølgende kan kigge ind i køkkenskabet, selvom lågen er lukket.

 

2.6. Bagkant 5 mm

Det er desværre ikke muligt at bukke en 5 mm stålbordplade på samme måde, som vi kan med en 1-1,5 mm.

Ønsker du en bagkant på bordpladen, vil vi hæfte en plade i samme tykkelse som bordpladen op mod væggen, således at den fungerer som en stålbagkant. Dette betyder, at bagkanten kan laves i lige den højde, du ønsker.

 

 

3. Udhæng

Skal bordpladen have et udhæng? Det er vigtigt for os at vide, om din bordplade skal flugte med fronterne på underskabene, eller om du ønsker at have et længere udhæng. Vi ved, at det kan være lidt svært at forestille sig, men vi har samlet et par gode råd her:

Ønsker du et stramt og skarpt look, hvor bordpladens udtryk flugter med kanten at underskabene, anbefaler vi, at man lader bordpladen gå 2-3 mm ud over fronten.

Ønsker du i stedet, at bordpladen går lidt ud over underskabene for et mere klassisk look, anbefaler vi at lade dem gå 10-20 mm over fronterne.

Et fif: Tag en træplade og et målebånd. Læg det over skabet, og prøv dig frem for at se, hvad der ser rigtig ud for lige netop dit køkken.

 

 

4. Overflade/slibning

Vores stålbordplader kommer som standard i børstet stål. Dette giver en flot og naturlig afslutning på bordpladen.

 

4.1. Curlet

Som et alternativ til børstet stål har vi mulighed for at lave det, vi kalder en Curlet overflade.

Her sliber vi bordpladen i runde bevægelser, hvilket giver stålet et mere matteret look.

Det er dog vigtigt at være OBS. på, at vi ikke har mulighed for at slibe for standardvaske i Curlet. Vi tilbyder dog at lave en specialvask i curlet, hvis dette ønskes.

 

 

5. Vask

Når du har valgt, hvilken bordplade du gerne vil have, skal du tage stilling til, hvordan din vask skal se ud. Her tilbyder vi tre forskellige valgmuligheder. Du kan enten vælge en af vores standardvaske, vi kan lave en specialvask ud fra dine ønsker, eller også kan vi montere en vask, du har fundet hos en anden fabrikant.

 

5.1. Standardvaske

Hos Heartsteeling har vi standardvaske, som kan matche din bordplade – og som vi kan sælge til en ekstra skarp pris.

Du kan vælge mellem to forskellige: HS500 og HS700.

HS500 måler 500x400x190mm, og det passer perfekt til et 60” modul.

HS700 er modellen større, og her er målene 700x400x190 mm, som passer i et 80” modul.

Begge vaske har en radius på 10 mm i hjørnerne, hvilket gør dem praktiske og nemme at tørre af med en klud.

5.2. Vi monterer også din vask

Har du selv fundet din drømmevaske? Vi har gode erfaringer med at svejse følgende mærker af vaske i vores bordplader:

 • Blanco
 • Franke
 • Lavabo
 • Juvel

Hvis du finder en vask, som passer til dine ønsker, kan vi sagtens bestille den hjem og få den sendt direkte ned til os.

 

5.3. Specialvask med eller uden drypbakke

Vil du have en vask som ingen anden? Eller kan du bare ikke finde en vask, der passer til dine ønsker? Hos Heartsteeling har vi mulighed for at lave en vask helt fra bunden. Det vil altså sige, at du kan få en vask i lige præcis den størrelse, som du har behov for.

Vi er dog begrænset af muligheden for radiussen i hjørnerne på vaskene. Her kan vi lave en skabskantet vask, som vi kalder R3 - og vi kan lave en R15, som minder mere om hjørnerne på vores standardvaske.

En specialfremstillet vask giver samtidig mulighed for at lave en speciallavet drypbakke – hvilket fungerer som en praktisk løsning med et æstetisk look. Vores drypbakker kan laves med begge radiusser.

 

 

6. Armatur

Når du køber en vask hos Heartstelling, følger der et hul til armatur med. Har du ønsker til, at vi skal gøre klar til andre huller til f.eks. sæbedispenser eller lign., vil dette også være med i prisen.

De fleste armaturer skal som standard bruge et Ø35 mm hul, men vi opfordrer altid til at sikre, at dit valgte armatur har dette mål. Du er også meget velkommen til at sende modelnavn og -nummer på armaturet til os, så vi kan tjekke, hvilket størrelse hul – eller huller – der passer til netop dit armatur.

 

 

7. Kogeplade

En Heartsteeling-bordplade sikrer dig et tidløst og elegant køkken, som du kan sætte dit eget præg på. Vi skræddersyr nemlig bordpladen til netop dine ønsker, og du kan frit vælge, om du ønsker at få integreret gasblus eller induktion i din bordplade.

 

7.1. Nedfældet kogeplade

Ved en nedfældet kogeplade laves der et hul i bordpladen ud fra den ønskede kogeplades specifikationer.

Således vil kogepladen ligge oven på selve bordpladen, hvilket vil give et stramt look.

Kan du ikke finde kogepladens specifikationer? De kan ofte findes i manualen til kogepladen under installationsguide eller lignende.

 

7.2. Planlimet kogeplade

Hvis du vælger en planlimet kogeplade, er det vigtig, at fabrikanten anviser, at kogepladen er lavet til at blive planlimet. Det er særligt vigtigt, fordi vi ellers vil mangle nødvendige oplysninger.

Det vil ofte stå anført om en kogeplade er lavet til planlimning eller ej. Hvis det ikke er tilfældet, kan man anvende målene på glassets tykkelse, samt den nødvendige runding i hjørnerne.

 

7.3. Isvejset gasblus

Hvis du har kig på et gasblus, som er sat i rustfrit stål, har vi med enkelte modeller mulighed for at svejse dem i direkte bordpladen.

Vi har især gode erfaringer med disse gasblus:

SMEG PGF-64
SMEG PGF-75
SMEG PGF-95
Hvis du har et gasblus, du gerne vil have svejset ned i din bordplade, skal vi have den sendt til Heartsteeling. På den måde har vi mulighed for at undersøge, om det er muligt med den gældende model. Da vi kun vil levere det bedst mulige resultat, forbeholder vi os retten til at sige nej til at svejse et gasblus i en bordplade, hvis det ikke er hensigtsmæssigt.

Det kan f.eks. skyldes, at stålet på gasblusset er for tyndt, eller at vi ikke kan komme til at lave en tilstrækkelig kant at svejse langs.  

 

 

8. Digital Opmåling

Bestiller du digital opmåling med til din ordre, vil du få besøg af en professionel opmåler, der anvender en lasermåler, som automatisk opretter en digital fil med de præcise mål, når opmålingen foretages.

OBS.: Det er meget vigtigt, at du sikrer, at sokkel og korpus står fast, inden opmåleren kommer på besøg. Det er desuden også vigtigt, at du ikke flytter elementerne eller ændrer opstilling, efter vi har lavet opmålingen.

Det er desuden nødvendigt at booke opmålingen minimum en uge inden, at opmålingen skal foregå. Her vil det være muligt at ønske en dato, men grundet perioder med travlhed, han vi ikke garantere, at opmålingen kan ske på den ønskede dag.

Vi vil sende en dato når den er aftalt med opmåleren. Du vil derefter blive kontaktet 2-3 dage inden oplyste aftalte dato for nærmere aftale vedr. tidspunkt af opmåleren.

Til opmåleren skal vi bruge tegninger og/eller billeder af køkkenet, så de får en idé om projektets størrelse, inden de sendes ud til opmålingen.

 

 

9. Montage

Hos Heartsteeling tror vi på godt håndværk. Vi tjekker og dobbelttjekker alle dele af vores bordplader, inden vi sender dem af sted. Men vi vil også meget gerne hjælpe dig med at montere din bordplade for at opnå det bedste resultat.

Når du køber montage med til din bordplade, kan du forvente, at vi vil stå for at bære bordpladen ind i køkkenet - og vi sikrer samtidig, at bordpladen er limet og fuget.

Vi har dog stadig brug for din hjælp for at få de mest optimale rammer at arbejde under. Derfor er det nødvendigt at sikre den nedenstående liste:

 • Fri adgang fra indgang til køkken
 • Stikkontakter på væggene må ikke grænse op til bordpladen
 • Emhætte over bordpladerne skal afmonteres
 • Ingen hængelamper
 • Køkkenet skal være færdigmonteret
 • Vindueslysninger skal være afsluttet

Det må desuden forventes, at der skal males efter ved potentielle småskader ved en snæver adgang til opsættelse. Derudover vil vores montører bære sikkerhedssko, hvilket kan forårsage beskidte gulve – derfor anbefaler vi, at du afdækker gulvet, inden montering af bordpladen.

Vi forbeholder os retten til at træffe beslutninger om, hvordan opgaven løses, og det vil derfor ikke være muligt selv at træffe beslutninger herom.

Da det ikke er muligt for os at stå til ansvar for montering af kogeplader til strøm og/eller armaturer til vand, er dette ikke noget, vi kan tilbyde. Her vil vi henvise til at benytte en elektriker eller VVS’er.

Ønsker du hjælp til fugning af en nedlagt kogeplade i bordpladen, er du meget velkommen til at nævne det for os – så er vi altid klar med en løsning!

Fravælger du, at vi står for montagen af din bordplade, vil du selv være ansvarlig for at bære bordpladen ind i køkkenet og montere denne.

 

 

10. Sammensvejsning på stedet

I nogle tilfælde er det ikke muligt at bære bordpladen ind i et stykke. Det kan skyldes indgangsmulighederne som f.eks. en saml trappe i kombination med en lang og/eller bred bordplade.

Hvis dette skulle ske, har vi mulighed for at levere bordpladen i to eller flere stykker - alt efter størrelsen – og derefter svejse dem sammen i dit køkken.

Og du behøver ikke at tænke på noget! Vores montør vil medbringe det nødvendige værktøj - vi regner blot med, at du er hjemme til at godkende det færdige resultat.

Hvis du har medkøbt montage af din Heartsteeling stålbordplade, er det ikke nødvendigvis den samme håndværker, der svejser og fuger bordpladen. Og selvom vi gør vores allerbedste for at få det hele til at passe sammen, kan det forekomme, at svejsning og fugning ikke kan blive på den samme dag.

Tidshorisont: Nogle opgaver er større eller mindre end andre, derfor vil tidshorisonten variere. Alt efter omfanget af opgaven og antallet af svejsninger kan det tage vores smed fra 2 til 6 timer at færdiggøre en svejsning fra start til slut.

11. Plejesæt

Stål er et uhyre stærkt materiale, og vores bordplader tåler både farvede fødevarer og de fleste væsker. Stålet tåler også høje temperaturer – det betyder, at du let kan sætte gryder eller bageplader direkte på bordet uden at efterlade mærker eller forårsage buler i bordpladen.

Det er dog stadig nødvendigt at pleje din stålbordplade fra Heartsteeling. Men også dette er meget let – du skal blot tørre den af med vand og en smule sæbe.

For at gøre det endnu lettere for dig har vi sammensat et plejesæt, som du kan købe med til din bordplade. Plejesættet består af to dele: en plejeolie på spraydåse og en slibesvamp.

12. Betaling

Når din Heartsteeling stålbordplade er leveret, vil du modtage en faktura.

På din faktura vil alle oplysninger vedr. betalingsmuligheder være oplistet, og du vil samtidig kunne se en specifikation af opkrævningen.