fbpx

Sådan vedligeholder du din stålbordplade

Stålbordplade med gaskomfur
Hvad skal du vælge til dit køkken: Gasblus eller induktion?
3. april 2020
Svejset stålbordplade med vask
Designet til at holde for evigt: Et bæredygtigt valg
28. september 2020
Stålbordplade med gaskomfur
Hvad skal du vælge til dit køkken: Gasblus eller induktion?
3. april 2020
Svejset stålbordplade med vask
Designet til at holde for evigt: Et bæredygtigt valg
28. september 2020

En bordplade i rustfrit stål er ikke kun smuk; den er også utroligt holdbar og praktisk. Det er en bordplade, der holder hele livet og kun kræver et minimum af vedligeholdelse. Læs med her og bliv klogere.

Det hygiejniske valg

Stål er det foretrukne materialevalg for industrikøkkener, sygehuse og laboratorier. Og det er der mange grunde til. Bakterier har nemlig svært ved at trives på rustfri stål, og den let slebne overflade gør, at snavs og bakterier ikke sætter sig i revner, men heller ikke suger sig fast til overfladen.

Samtidig bliver stålbordpladen og overgangen til vasken svejset så præcist sammen, at der ikke er nogle synlige samlinger eller sprækker, hvor der kan samle sig snavs. Du kan vælge at få integreret gasblus eller induktion i bordpladen, så du også her undgår tydelige samlinger.

Let rengøring

Det er meget let at rengøre en stålbordplade – du skal blot tørre den af med vand og en smule sæbe. For at gøre det endnu lettere for dig selv, har du også mulighed for at vælge en bordplade med vulstkanter, der sikrer, at alt spildt vand fra madlavning og opvask forbliver på bordpladen og ikke løber ned langs dine køkkenlåger.

Vandet kan efterlade små kalkaflejringer på bordpladen, men de kan let fjernes ved at tørre bordet af med en eddike-opløsning. Kraftigere pletter kan fjernes med en skuresvamp og efterfølgende kan området behandles med plejeolie for at skabe en vandafvisende hinde. 

Gradvise ridser og smuk patina

Stål er et uhyre stærkt materiale, og vores bordplader tåler både farvede fødevarer og de fleste væsker. Stålet tåler også høje temperaturer – det betyder, at du let kan sætte gryder eller bageplader direkte på bordet uden at efterlade mærker eller forårsage buler i bordpladen.

Dog skal du undgå ekstreme temperaturer, som f.eks. en overophedet frituregryde eller lignende. Du skal også være opmærksom på, at selv rustfri stål kan ruste. Syreholdige produkter bør derfor fjernes hurtigt, og generelt skal fugtige områder tørres bort.

Med tiden bliver din stålbordplade præget af brug. Der opstår små ridser i stålet, som bliver til en charmerende form for patina, der giver bordpladen karakter.

En Heartsteeling-bordplade er designet til at holde i mange år – et helt liv, faktisk. Den er slidstærk og bliver designet efter dit køkken og dine behov. Læs mere om mulighederne her.

Comments are closed.